Iunie 2015 - PTC in parteneriat cu Stratasys ofera functionalitati pentru proiectarea in vederea fabricatiei prin imprimare 3D

Design for Additive Manufacturing

Design for Additive Manufacturing

Procesul de proiectare in vederea fabricatiei prin imprimare 3D este acum mai eficient

Tehnologia de formare a produselor prin imprimare 3D deschide o lume noua de posibilități companiilor care dezvolta produse. Considerata cu ceva timp in urma un proces cu aplicabilitate in productia de prototipuri, a evoluat rapid catre o abordare de fabricație validata pentru fabricarea de matrițe, scule, dispozitive, si chiar piese finite. De fapt, imprimarea 3D are acum aplicabilitate oriunde metodele clasice de proiectare si fabricatie a produselor erau limitate de posibilitatile de prelucrare si asamblare a componentelor. Aceasta tehnologie ofera inginerilor o mai mare libertate și flexibilitate de a proiecta produse inovatoare, de înaltă calitate.

PTC in parteneriat cu Stratasys ofera acum functionalitati pentru proiectarea in vederea fabricatiei prin imprimare 3D. Viziunea comuna este aceea de a oferi in PTC Creo Parametric un mediu unic pentru proiectarea, pregatirea si validarea modelelor pentru imprimare 3D. Clientii vor putea beneficia de aceasta tehnologie de fabricatie care se imbatateste continuu, pentru a atinge obiective concrete precum reducerea costurilor, reducerea greutatii produselor, scurtarea timpului de lansare pe piata si utilizarea eficienta a materialelor.

Functionalitatile nou introduse in PTC Creo Parametric permit inginerilor sa valorifice intregul potential al tehnologiei de fabricare prin imprimare 3D, si in acelasi timp sa reduca erorile si ineficientele in timpul procesului. In PTC Creo, inginerii au acum conexiune directa cu imprimanta 3D, optiuni pentru validarea procesului de imprimare prin evidentierea zonelor cu probleme chiar din timpul proiectarii, si altele:

  • Conectarea și definirea de setări pentru mai multe imprimante
  • Imprimarea 3D a componentelor si ansamblurilor direct din PTC Creo Parametric *
  • Identificarea problemelor de imprimare direct pe modelul 3D, pentru un plus de precizie
  • Dimensionarea, poziționarea si vizualizarea de sectiuni pe model pentru spatii si materialul suport necesar *
  • Atribuirea modelului de materiale, culori, și finisaj lucios sau mat *
  • Optimizarea automata a poziției modelului în tava echipamentului de imprimare *
  • Salvarea intr-un fisier STL a datelor CAD, redarii modelului, și poziției în tava
  • Calculul cantitatii necesare de material, atat materialul depus in straturi cat si materialul suport *

* Sunt necesare: Stratasys Connex Printer si PTC Creo 3.0 M040

Prima imprimanta 3D care beneficiaza de noua solutie comuna este Stratasys Objet500 Connex3 Multi-color, Multi-material 3D Production System, cu care pot fi realizate produse complet functionale, in diferite combinatii de culori si materiale, cu suprafete de calitate superioara, culori vii si detalii fine. Integrarea cu alte modele de imprimante 3D Stratasys este planificata pentru versiuni PTC Creo Parametric ulterioare.

Resurse suplimentare: