Octombrie 2013 - PTC Mathcad 3.0 aduce imbunatatiri importante functionalitatilor de calcul: sute de functii matematice incluse, posibilitati nelimitate de definire a propriilor functii, calcul numeric si simbolic, rezolvarea sistemelor de ecuatii complexe

PTC Mathcad 3.0

PTC Mathcad 3.0

Pentru o rezolvarea mai rapida a problemelor complexe, cea mai noua versiune PTC Mathcad 3.0, ofera imbunatatiri in urmatoarele domenii:

Definirea variabilelor globale

Unele variabile sunt specifice unor pasi de calcul individuali, in timp ce altele se regasesc in intreaga foaie de calcul.Operatorul de Definire Globala va permite sa definiti si sa evaluati o variabila oriunde in foaia de calcul, independent de ordinea de calcul. De aici, gestionarea foii de calcul si prezentarea rezultatelor se realizeaza mai usor - valorile constante si parametri sunt definiti ca "true" in intreaga foaie de calcul si pot fi introdusi in apropierea obtinerii rezultatului final al calculului pentru analize de tip "what if" dar si pentru o prezentare clara si concisa a rezultatelor.

Integrarea calculelor in text

PTC Mathcad Prime 3.0 este standardul in realizarea de calcule ingineresti pentru diferite industrii iar dispunerea simpla si usor de prezentat a continutului foii de calcul este importanta pentru citirea si interpretarea cu usurinta a acesteia.

PTC Mathcad Prime 3.0 permite integrarea perfecta a calculelor matematice in text pentru o cursivitate naturala a continutului, care creste usurinte de a interpreta optiunile definite in foaia de calcul si textele explicative. Formule de calcul live pot fi introduse, copiate si mutate oriunde in text, pentru un aspect imbunatatit al foii de calcul, cu un continut care se actualizeaza la orice modificare a calculelor. Prin integrarea calculelor matematice in text, PTC Mathcad Prime 3.0 permite extinderea domeniului de aplicare al prezentarii calculelor dumneavoastra.

Sabloane

Se intampla sa incepeti frecvent o foaie de calcul cu acelasi continut in antet, aceleasi dimensiuni de margini si aceleasi variabile de start? In loc sa creati acest continut de fiecare data cand incepeti o foaie noua de calcul, cu PTC Mathcad Prime 3.0 puteti crea sabloane care sa includa toate aceste elemente, sabloane pe care sa le folositi ca baza pentru orice foaie noua de calcul pe care o creati.

Sabloanele in PTC Mathcad Prime 3.0 va ajuta sa economisiti timp si efort, oferindu-va posibilitatea de a defini si organiza continutul foii de calcul pentru a o putea reutiliza cu usurinta. Tot ceea se poate face intr-o foaie de calcul, fie ca este vorba despre calcul sau formatare, poate fi salvat intr-un sablon. In acest mod se pot atinge obiective precum standardizarea documentelor, captarea infomatiei reprezentand proprietate intelectuala, iar formatul potrivit poate fi utilizat ori de cate ori este nevoie. PTC furnizeaza cateva sabloane standard ca exemplu, care pot fi utilizate ca atare sau pot servi ca baza pentru crearea propriilor dumneavoastra sabloane. In plus, puteti crea si modifica sabloane in formate definite pentru uz personal sau la nivel de companie, si le puteti stoca in locatii usor de configurat si accesat prin intermediul aplicatiei.

Formatarea formulelor de calcul

Ca instrument de documentare a calculelor ingineresti complet functional, PTC Mathcad a asigurat intotdeauna suportul pentru formatarea textului standard. Pentru o si mai mare flexibilitate in documentarea calculelor, cu PTC Mathcad Prime 3.0 acum puteti formata si formulele de calcul live.

Fontul folosit in formulele de calcul, dimensiunea, culoarea si modul de evidentiere a acestora, pot fi schimbate conform standardelor personale, sau aplicabile la nivel de companie sau specifice industriei, privind documentarea calculelor. Acum puteti face lucruri precum, focalizarea directa prin evidentierea rezultatelor importante, separarea elementelor de calcul specifice prin atribuirea de culori diferite si corelarea formatarii textelor pentru o mai buna experienta la citirea foii dumneavoastra de calcul.

Functii personalizate

PTC Mathcad Prime 3.0 include sute de functii predefinite care acopera o multitudine de discipline ingineresti. Cu optiunea Custom Functions acum puteti sa definiti si sa integrati propriile dvs. functii, personalizand mediul de lucru in functie de cerintele specifice domeniului. Fie ca aveti nevoie de continut specializat pentru un domeniu ingineresc mai restrans, de versiuni adaptate ale functiilor existente, predefinite, sau aveti o idee despre o functie noua pentru optimizarea unei probleme ingineresti la care lucrati, cu optiunea Custom Functions puteti scrie si instala aceste functii in mediul PTC Mathcad Prime 3.0, astfel incat sa le puteti accesa si utiliza in foaia de calcul, impreuna cu continutul existent.

Calcul numeric avansat

Continuand seria de imbunatatiri introduse in versiunea Prime 2.0 (suport pentru 64-bit, algebra liniara, procesarea semnalelor, si altele), PTC Mathcad Prime 3.0 aduce in plus functii noi de descompunere matriceala: LU, QR si Cholesky, care inlocuiesc vechile functii lu, qr si cholesky. Noile functii sunt cu pana la 100% mai rapide, ofera functionalitati extinse (cum ar fi algoritmi de pivotare si suport pentru numere complexe) si permit obtinerea rezultatelor intr-un format cu care se poate lucra mult mai usor. Imbunatatirea continua a functionalitatilor de calcul ajuta utilizatorii sa evalueze intr-un timp mai scurt un numar mai mare de posibilitati, oricat de complexe din punct de vedere matematic, si in final sa realizeze proiecte optimizate.

Componenta Excel

PTC Mathcad's Excel component a fost creata special pentru situatia des intalnita, in care, o parte importanta din datele de proiectare se afla in Excel, insa nu aceasta este aplicatia in care doriti sa realizati calculele. Motivul pentru care PTC Mathcad este standardul in industrie pentru realizarea calculelor ingineresti, este tocmai acela ca va ajuta sa economisiti timp, sa reduceti riscurile si se integreaza perfect cu instrumente pe care s-ar putea sa le folositi deja. Excel component este usor de utilizat si va ajuta sa valorificati informatia existenta in foile de calcul Excel. Fara necesitatea conversiei datelor sau invatarii vreunui instrument nou, puteti combina puterea de calcul in orice domeniu ingineresc specifica PTC Mathcad, cu familiaritatea calculului tabelar in Excel, pentru a economisi timp si efort si pentru o mai buna vizibilitate si partajare a informatiei.

Calcul simbolic

Functionalitatea de calcul simbolic in PTC Mathcad reuseste sa automatizeze aceasta activitate greoaie, consumatoare de timp si riscanta atunci cand este facuta manual. Pentru calcul simbolic puteti defini forma corecta a unei expresii inainte de a introduce valori, pasii de derivare pot fi introdusi direct in foaia de calcul, fiind astfel usor de inteles si de verificat iar calculele sunt actualizate automat, astfel incat documentele dumneavoastra sunt tot timpul actuale chiar daca formulele se schimba.

Independent de obiectivul urmarit - transferul de cunostinte, crearea unor formule de calcul standard, prezentarea rezultatelor acestor calcule, sau verificare si validarea unui proiect - documentele continand derivare si calcule explicite, fac aceste procese mai simple, mai eficiente si mai putin predispuse la erori.

Functionalitari de solutionare

PTC Mathcad este usor de utilizat, insa functionalitatile sale avansate, cum ar fi blocurile de rezolvare pentru sisteme de ecuatii liniare, neliniare si diferentiale, il fac un instrument puternic pentru orice inginer. Va permite sa rezolvati sisteme oricat de complexe de ecuatii cu oricate necunoscute si sa analizati o varietate de probleme in functie de setul de constrangeri pe care le specificati. Va ajuta sa economisiti timp, sa imbunatatiti acuratetea rezultatelor si sa faceti mai mult fara alte instrumente suplimentare sau efort suplimentar de programare.

Reprezentari grafice avansate

PTC Mathcad nu este un instrument de proiectare, insa, va poate ajuta sa luati cea mai buna decizie in legatura cu o varianta de design, va poate ajuta sa evitati modificari de ultim moment in proiect, probleme in faza de prototip sau exploatare, sau sa faceti ajustari rapide la cererea clientilor. Orice inginer poate analiza si interactiona cu seturi complexe de date chiar in foaia de lucru, realizand plotari complexe, care se redimensioneaza automat la fiecare modificare a valorilor. Plotarea 3D in PTC Mathcad este usor de utilizat si extrem de eficienta, permitand lucrul mai rapid si cu mai putine erori. Rezultatul, o mai buna intelegere a intentiei de proiectare, cu o mai buna documentare a calculelor si o mai buna precizie a verificarii si analizei datelor.

Daca aveti contract activ de suport, treceti acum la PTC Mathcad 3.0, descarcati kit-ul de instalare aici

Daca nu aveti contract activ de suport, contactati-ne pentru reinnoire