Martie 2015 - PTC Mathcad Prime 3.1 aduce o mai buna conectare a calculelor ingineresti cu alte aplicatii si procese, inclusiv cu PTC Creo Parametric 3.0

PTC Mathcad Prime 3.1

PTC Mathcad Prime 3.1

Incepand cu data de 2 Martie 2015 este disponibila oficial PTC Mathcad Prime® 3.1, cea mai noua versiune a programului specializat in realizarea de calcule ingineresti, solutia ideala pentru inginerii care, in proiectele lor, trebuie sa realizeze, sa prelucreze, sa comunice si sa documenteze calcule esentiale pentru scopul proiectarii.

Aceasta noua versiune permite utilizatorilor o mai buna conectare a calculelor ingineresti cu alte aplicatii si procese, inclusiv cu PTC Creo Parametric 3.0. Integrarea imbunatatita cu PTC Creo Parametric permite utilizatorilor sa asocieze modelului CAD, la nivel de component sau ansamblu, foi de calcul Mathcad Prime 3.1. Integrarea foii de calcul in modelul 3D este o modalitate mult mai buna de a documenta in timp intentia de proiectare, aceasta ramanand automat incorporata in modelul creat. Cum functioneaza aceasta integrare? Valori calculate in PTC Mathcad pot fi legate direct de parametri din Creo Parametric, conducand constructia modelului 3D, in timp ce, parametri definiti in Creo Parametric pot fi date de intrare, variabile de calcul in PTC Mathcad®, unde prin calcule si verificari se poate evalua rapid produsul in scopul optimizarii teoretice, din calcul.

In lipsa integrarii PTC Mathcad - PTC Creo Parametric, orice noua revizie a unui model 3D trebuia urmata de actualizarea foii de calcul PTC Mathcad si reasocierea cu noua varianta. Cu PTC Mathcad Prime 3.1, proiectantul poate atasa direct foaia de calcul modelului Creo Parametric, la nivel de component sau ansamblu, aceasta ramanand parte integranta a modelului 3D, cu actualizare bidirectionala la orice iteratie de calcul sau modificare a modelului 3D. Posibilitatea atasarii valorilor calculate in PTC Mathcad la componenta sau ansamblul PTC Creo Parametric in lucru este extrem de benefica pentru activitatea de proiectare, deoarece reduce timpul cu gestionarea a doua fisiere complet diferite, dar si timpul pierdut cu iteratii bazate pe estimari ale valorilor parametrilor.

PTC Mathcad Prime 3.1 aduce si alte noutati, care fac din PTC Mathcad o solutie unica pentru echipele de ingineri, acestia putand sa comunice si sa documenteze informatii importante de proiectare si inginerie.

  • O noua interfata pentru programarea de aplicatii, API: PTC Mathcad Prime 3.1 poate fi integrat cu orice aplicatie CAD, software de proiectare, instrumente de analiza, sisteme PDM sau alte aplicatii.
  • Prelucrarea seturilor mari de date: Seturile de informatii care trebuie analizate, pot folosi acum intreaga memorie a calculatorului - nu mai exista limitarea la 2 GB impusa de sistem.
  • Extinderea bibliotecii cu foi de calcul pre-create: Alegeti din peste 700 de template-uri pre-create pentru calcule din inginerie mecanica, electrica, civila&structurala si chimica, matematici aplicate si educatie.
  • Integrare cu alte instrumente: Programul ofera acum: conectare cu baza de date Prode© - Physical Properties, si baza de date open source CoolProp© - fluid properties, citire si scriere in format HDF5, citire si scriere in orice baza de date compatibila ODBC, si export matrice in format cod C++.

Disponibilitatea versiunii PTC Mathcad Prime 3.1

PTC Mathcad 3.1 poate fi descarcat aici. Integrarea completa cu PTC Creo Parametric, este disponibila incepand de la versiunea PTC Creo Parametric 3.0 M030. Daca pentru descarcare este necesara activarea contractului de suport, contactati-ne.

Resurse suplimentare

  • Urmariti noutati si pe linkedin/cadventure